21.093

underskrifter indsamlet

Derfor denne kampagne

I Coop er vi ejet af forbrugerne, og i de seneste 40 år har det været en mærkesag for os at modarbejde problematiske kemikalier i dagligvarer. Derfor har vi forbudt mange kemikalier årevis før de blev ulovlige - og særligt med Änglamark har vi vist, at det kan lade sig gøre at finde alternativer. I de senere år har mange forskere udsendt klare opfordringer til politikerne om at gribe ind, men lovgivningsprocessen går stadig meget langsomt. For langsomt, synes vi. Læs mere om baggrunden for beslutningsforslaget og vores kilder.

Husk

det er ikke
den enkelte vare,
der gør forskellen,
men den samlede
mængde af
kemikalier, som
vi udsættes for,
der kan være
problematisk

Nykemilov.nu-kampagne sætter aftryk i politisk aftale om problematiske kemikalier

Coops og Änglamarks kampagne nykemilov.nu giver nu konkrete politiske resultater. I en politisk aftale indgået i november 2017 har Folketingets partier valgt at fokusere på en række af de problemstillinger, som kampagnen fokuserede på. Aftalen vil bl.a. betyde øget forskning i den såkaldte cocktail-effekt, og at der skal arbejdes for at kunne forbyde hele stofgrupper og ikke kun enkelte stoffer i EU.

Begge dele var centrale dele af Coops forslag til folketinget. Fra sitet nykemilov.nu indsamlede Coop over 21.000 underskrifter fra danskere for en strammere kemikalie-lovgivning. Underskrifterne blev afleveret lige op til de poliske forhandlinger til næstformand for miljøudvalget Christian Rabjerg.

Se video med ham her

Link:
https://www.facebook.com/christian.rabjerg/videos/1968550740066138/

Folketinget er dog ikke gået helt så langt som Coop foreslog, da de ikke indfører nogle forbud. Coop og Änglamark vil derfor fortsætte arbejdet for at presse på for at få de mest problematiske stoffer gjort helt forbudt. Et af de første skridt er en kronik i det politiske medie Altinget, som kan læses her.

Link:
https://www.altinget.dk/eu/artikel/coop-indfoer-forbud-mod-kemikalier-foer-det-er-for-sent